Kontraktor rumah Selangor - Banglo premium Nas Nuri Construction

Assalamualaikum. Lately ni boleh perasan banyak pemaju perumahan berlumba-lumba mempromosikan projek perumahan mereka. Memang cantik-cantik rekaan rumah-rumah tersebut. Lagi-lagi kalau landed property. Aishh berkenan sungguh tengok. 


Kontraktor Rumah Selangor Nas Nuri - Bina Banglo Berkualiti Tinggi


Tapi tu lah kebanyakan kawasan perumahan tu di luar Selangor. Macam Ana, Ana lagi prefer tinggal di negeri Selangor. Contohnya di Shah Alam, Bangi atau kawasan Kajang. Kawasan-kawasan yang sedang membangun di Selangor lah senang kata. 


Bukan apa, tak rugi kalau kita invest dalam property ni. Lagi-lagi dekat kawasan yang Ana sebut tadi. Sebabnya nilai hartanah kawasan-kawasan ni akan jadi lebih tinggi dalam beberapa tahun akan datang. So kalau korang ada perancangan nak beli tanah dan buat rumah banglo dekat kawasan Shah Alam, Bangi dan Kajang, memang elok sangat lah tu.


Kalau sebut Bangi sepuluh tahun lepas, kebanyak kita akan terpikir apa ada dekat Bangi? Bosan kot. Paling kuat ada Kompleks PKNS tu je. Tapi sekarang jangan cakap lah. Bukan main banyak shopping mall dan pusat perniagaan beroperasi di sekitar Bandar Bangi. Pelbagai butik popular jual baju, tudung, telekung semua ada dekat sana sekarang ni. Restoran-restoran terkenal pun semakin banyak dibuka. Senang kata semua yang korang nak ada dekat Bangi sekarang. 


Bila Bangi semakin maju, kawasan berdekatan pun terkena tempias yang sama. Salah satunya Kajang. Fuhh Kajang sekarang bukan macam Kajang yang dulu. Kalau dulu orang ke Kajang sebab nak makan Sate Hj Samuri tu je kan, tapi sekarang macam-macam yang korang boeh dapat di Kajang. Kedai sate popular jangan cakap lah. Bukan main banyak. Korang tinggal nak pilih yang mana satu je. Memandangkan sekarang dah mudah nak akses ke Kajang melalui lebuhraya PLUS, setakat nak lunch or dinner dekat Kajang dari KL tu, orang dah tak hairan dah. Sebabnya sekejap je dah boleh sampai.


Sama lah dengan kawasan Shah Alam. Masa Ana study sana tahun 2006 macam tu, bosan ya amat. Takde apa yang menarik pun. Paling kuat ada Wet World, tasik Seksyen 2 tu, tak pun rumah 4 musim dekat Bukit Cerakah. Kedai makan pula yang popular kebanyakan kedai mamak. Tapi sekarang korang tengok lah sendiri. 


Sejak I-city dibuka, Shah Alam semakin maju. Seksyen 7 yang dulu tu hanya ada banyak tanah kosong, sekarang ni penuh dengan pusat-pusat perniagaan saja. Dulu kalau nak shopping di Aeon kena pergi Aeon Bukit Tinggi, Klang. Tapi sekarang tersergam megah Aeon dekat Seksyen 13 tu haa. Memang beza banyak lah Shah Alam dulu dengan sekarang. No wonder harga tanah dan rumah di Shah Alam semakin mahal. 


Memang tak kan rugi korang invest beli property sekarang sebab confirm-confirm harga hartanah di kawasan-kawasan ni akan meningkat berkali ganda pada tahun akan datang. Pada yang dah berjaya beli hartanah atau tanah di kawasan ni, tahniah. Korang memang bijak. 


Bila dah ada tanah ni, confirm-confirm lah nak kena buat rumah kan. Bila kata nak buat rumah, kena pilih kontraktor yang benar-benar bertauliah dan layak supaya semua duit yang kita laburkan tu setimpal dengan apa yang kita nak. Bukan apa, banyak dah kita dengar sekarang ni kes kontraktor tipu pelanggan. Duit dapat semua dah, tapi kerja tak siap. Kena push baru nak jalan. Bila siap, tak seperti yang dijanjikan. Fuh memang frust bila jadi macam ni, Bukan sikit duit yang kita dah labur tu kan. Beratus ribu. Makan tahun nak kumpul duit sebanyak tu.


Nas Nuri Construction Sdn Bhd Kontraktor Rumah Selangor Bertauliah 


Dalam banyak kontraktor yang ada dekat Selangor ni, nama Nas Nuri Construction antara yang paling disebut-sebut bila masuk bab buat rumah banglo atas tanah sendiri. Siapa Nak Nuri Construction ni?


Kontraktor Dengan 25 Tahun Pengalaman Bina Rumah


Untuk pengetahuan korang, NAS Nuri Construction Sdn Bhd telah ditubuhkan pada tahun 1996 dengan nama N.A.S Nuri Enterprise oleh Haji Noor Azman Sakiman (NAS), seorang graduan Sarjana Muda Kejuruteraan Awam UPM.


Pada awal penubuhan, NAS Nuri Enterprise banyak terlibat dengan projek-projek kerajaan persekutuan, negeri dan juga projek swasta seperti projek membaik pulih sekolah, membina bangunan tambahan sekolah, kerja-kerja pembersihan, membina jeti, membina rumah kediaman, membaik pulih bangunan kerajaan dan banyak lagi.


Kemudian pada tahun 2009, nama syarikat ditukar kepada NAS Nuri Construction Sdn Bhd dan projek-projek yang dijalankan pula lebih tertumpu kepada pembinaan rumah-rumah kediaman. Kini NAS Nuri Construction mempunyai 11 pekerja pejabat dan 30 pekerja di tapak pembinaan.


Kenapa Perlu Pilih NAS Nuri Construction?


1. Syarikat Berdaftar Dengan CIDB & MOF


Setiap syarikat kontraktor wajib berdaftar dengan CIDM dan Kementerian Kewangan (MOF). Kalau yang tak berdaftar tu something wrong somewhere lah tu. Baik korang lebih berhati-hati.


Untuk NAS Nuri Construction, korang tak perlu risau sebab syarikat kontraktor ni telah berdaftar dengan CIDB Gred G5 (bagi projek binaan bawah RM5juta) dengan modal dibenarkan sebanyak RM500,000. Macam mana nak tahu syarikat tu dah berdaftar ke belum, mudah je. Korang boleh semak di www.cidb.gov.my, kemudian klik di bahagian Carian Kontraktor dan taip nama NAS Nuri Construction Sdn Bhd. Dekat situ, maklumat syarikat seperti gred syarikat dan tarikh tamat lesen akan dipaparkan untuk rujukan korang.


2. Berpengalaman Lebih 20 Tahun


Sejak ditubuhkan pada tahun 1996,  NAS Nuri Construction telah mempunyai pengalaman lebih dari 20 tahun dalam bidang pembinaan rumah kediaman. Sepanjang 20 tahun tersebut, lebih dari 100 buah rumah banglo berkualiti tinggi telah dibina di sekitar Selangor terutama di Bangi, Kajang, Shah Alam dan juga Sepang.



3. Kualiti Kemasan Ikut Standard Yang Ditetapkan


Nak bina rumah yang tahan lama, kenalah guna bahan-bahan yang berkualiti dan asli. Kemudian kerja-kerja binaan dan kemasan hendaklah mengikut piawaian yang ditetapkan. Di Nas Nuri Construction, kualiti kemasan adalah mengikut standard QLASSIC dan CIDB binaan.


4. Kerja Binaan Diselia dan Dijalankan oleh Pekerja Berpengalaman


Kerja-kerja binaan yang utama dipecahkan kepada kerja binaan strujtur dan kerja kemasan. Untuk setiap kerja-kerja binaan ini, NAS Nuri Construction akan memastikan setiap pekerja dibahagikan mengikut kemahiran masing-masing. Contohnya untuk kerja binaan struktur, seorang penyelia akan ditugaskan untuk menyelia kerja-kerja di bahagian ini di bawah pemantauan seorang jurutera civil. Dan kerja binaan pula akan dilakukan oleh pekerja yang mahir seperti tukang kayu yang berpengalaman. 


5. Jaminan Lepas Siap Binaan


Sedangkan beli barang yang berpuluh ringgit pun kita nak ada jaminan, apa lagi bila buat rumah yang menelan beratus ribu ringgit kan. Memang lah masa siap tu semua nampak perfect, tapi kadang ada je masalah-masalah tak dijangka akan timbul di kemudian hari. Tak kan nak keluarkan duit lagi kan. 


Dengan NAS Nuri Construction, korang tak perlu risau. Sebabnya mereka menyediakan 3 tahun jaminan struktur dan juga 1 tahun jaminan kemasan selepas tamat kerja binaan. In case ada sebarang kerosakan seperti berlakunya keretakan plaster, paip atau atap bocor, tile tertanggal atau keretakan pada struktur dalam tempoh jaminan tersebut, NAS Nuri Construction akan bertanggungjawab dan menjalankan kerja baik pulih tanpa caj tambahan. 



Contoh Rumah Banglo Nas Nuri Construction


Sekarang jom kita tengok contoh-contoh rumah banglo yang telah siap dibina oleh Nas Nuri Construction di sekitar Shah Alam, Bangi, Kajang dan Sepang.


Kontraktor Rumah Banglo Shah Alam


Bagi kerja-kerja bina rumah atas tanah sendiri di kawasan Shah Alam, pihak kontraktor hendaklah mendapat kelulusan dari Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) terlebih dahulu. Oleh sebab Nas Nuri Construction telah mempunyai pengalaman membina di sini, jadi segala proses dengan MBSA akan menjadi mudah.


Banglo Shah Alam 1


Banglo Jalan Kebun ini bersaiz 4800kps dan dibina menggunakan spesifikasi premium. Kos pula dianggarkan sekitar RM900k dan ini termasuk kerja membina paagr rumah.


Beza antara spesifikasi premium dengan spesifikasi standard adalah terletak pada kualiti dan jenama bahan binaan yang dipilih oleh tuan rumah sendiri. Contohnya pemilihan frame tingkap, jenis jubin lantai, dapur, atap genting dan toiletries.


Banglo Shah Alam 2


Rumah banglo ni pula dibina mengikut spesifikasi standard dengan kos keseluruhan sekitar RM730k. Saiz binaan pula seluas 4500kps dan kerja binaan tidak termasuk pembinaan pagar.


Kontraktor Rumah Banglo Sepang


Sepang antara daerah di Selangor yang mempunyai banyak mukim. Antaranya ialah Bandar Baru Salak Tinggi, Bandar Sepang, Sungai Merab, Dengkil, Pekan Salak, Sg Pelek, Jenderam dan banyak lagi. Untuk bina rumah atas tanah di Sepang perlu dapat kelulusan dari Majlis Perbandaran Sepang (MPS).


Banglo Sepang 1


Rumah banglo ni dibina mengikut spesifikasi standard dengan kos keseluruhan sekitar RM420k termasuk kos kerjaa-kerja retaining wall dan gabion. Saiz binaan pula seluas 2800kps.


Banglo Sepang 2



Rumah banglo ni terletak di Jenderam dan dibina mengikut spesifikasi standard. Kos keseluruhan pembinaan sekitar RM450k dan kerja pembinaan termasuk kos tembok keliling dan retaining wall. Saiz binaan pula seluas 2800kps.


Kontraktor Rumah Banglo Klang


Nak bin rumah di Klang agak leceh sedikit kerana kos permohonan untuk sijil CCC dengan Majlis Perbandaran Klang (MPK) memakan masa dan belanja yang lebih tinggi berbanding kawasan lain di Selangor. Disebabkan Nas Nuri Construction telah banyak kali berurusan dengan MPK, semua selok belok permohonan dihujung jari saja. Dan berdasarkan pengalaman Nas Nuri Construction, bina rumah menggunakan pembiayaan tunai ataupun personal loan adalah lebih mudah berbanding pembiayaan bank atau pinjaman kerajaan.


Banglo Klang 1



Rumah banglo di Jalan Kapar ini dibuna menggunakan spesifikasi stabdard dengan menelan belanja sekitar RM490k. 


Kerja-kerja binaan untuk rumah bersaiz 3400kps ini termasuk kerja binaan tembok dan imprint concrete.


Banglo Klang 2





Lagi satu contoh rumah banglo yang dibina di Klang. Rumah ini juga menelan belanja sebanyak RM490k dengan keluasan binaan bersaiz 3200 - 3400kps di mana kerja binaa termasuk kerja bina porch tambahan dan tembok rumah.



Kontraktor Rumah Banglo Bangi



Sama seperti daerah-daerah lain di Selangor, setiap binaan yang memerlukan Certificate of Completion & Compliance perlu mendapat kelulusan dari Majlis Perbadaran Kajang terlebih dahulu. Dan Nas Nuri Construction dah mahir pun tentang segala proses semasa berurusan dengan MPK.



Banglo Bangi 1



Binaan rumah banglo 2 tingkat ini bersaiz kira-kira 4800kps dan dibina mengikut spesifikasi standard serta comply CCC. Kos keseluruhan rumah banglo ni menelan belanja lebih kurang RM700k. Kos tersebut termasuk kos binaan tembok serta retaining wall.



Banglo Bangi 2


Ni merupakan rumah terbaru hasil binaan Nas Nuri Construction. Rumah dengan binaan bersaiz 280kps ini juga dibina mengikut spesifikasi standard dan comply CCC. Kos keseluruhan dianggarkan dalam RM530k dan ini termasuk dengan kos retaining wall sepanjang 150ka, kerja infra (longkang) dan juga kos membuat pagar.


Hubungi Nas Nuri Construction Sekarang


Bagi korang yang memang tercari-cari kontraktor untuk bina rumah di sekitar Selangor, tak payah pikir panjang dah. Call je Nas Nuri Construction dan book slot korang. Sebabnya kuota unit yang diambil sangat terhad. Hanya 15 buah rumah dalam setahun!! Ini sebab Nas Nuri Construction sangat menjaga perkhidmatan dan kualiti kerja kelas pertama mereka. Dan paling penting, ada jaminan sehingga 3 tahun. 


Untuk segala pertanyaan dan info lebih lanjit tentang proses nak bina rumah, korang boleh berhubung terus dengan Nas Nuri Construction di nombor di bawah ni.


NAS Nuri Construction Sdn Bhd
No. 26-2F (2nd Floor),
Jalan Setia Perdana AY U13/AY,
Shah Alam, Selangor.


Telefon  : 
019-348 7372 (Fairul) 
03-3392 3478 (Pejabat)


Website : www.nasnuri.com
Blog : www.dawaibesi.com
Facebook : NAS Nuri Construction

Post a Comment

Terbaru Lebih lama