12 Homestay di Klebang Melaka untuk percutian indah bersama keluarga!

Sedang merancang bercuti di Pantai Klebang Melaka? Memang terbaik tu. Selain dekat dengan laut, ada banyak tempat makan sedap & viral di sini.

Di bawah ini Ibu senaraikan homestay yang berada berdekatan dengan Pantai Klebang. Senang nak pergi 121 tempat paling seronok di Melaka!

Semoga bermanfaat kepada ada semua.

Homestay di Klebang Melaka untuk percutian bersama keluarga yang menyeronokkan!



1. Homestay Melaka Taman Limbongan Permai

4.3 dari 5.0 bintang hasil dari 24 ulasan di Google. Homestay ni dekat benar dengan Klebang. 5 minit memandu kereta dah sampai. Bolehlah sampai awal ke kedai coconut shake.

Ataupun ke kedai keria antarabangsa. Barisan pun tak panjang, kalau tiba awal.

Homestay Melaka Taman Limbongan Permai


Alamat: 2, Jalan LP 8, Taman Limbongan Permai, Lorong Pandan, 75200, Melaka. 

Telefon: 013-298 7378

2. Azie Homestay Klebang




Homestay ini setakat ini mendapat mata 5.0 bintang dari 1 ulasan di Google.

Azie Homestay Klebang


Alamat: No. 13, 11, Jalan Nirwana 1, Taman Nirwana, 76400 Klebang Besar, Melaka.


3. Homestay Melaka Taman Kenanga, Lorong Pandan, Melaka

3.3 dari 5.0 bintang hasil dari 7 ulasan di Google.

Homestay Melaka Taman Kenanga, Lorong Pandan


Alamat: Jln Lorong Pandan,, Limbongan,, 75250 Melaka.

Telefon: 013-298 7378


4. Indah Kembara Apartment & Hostel Melaka

4.4 dari 5.0 bintang berdasarkan 15 ulasan di Google.

Indah Kembara Apartment & Hostel Melaka


Alamat: No 46, Jalan LJ 1, Taman Limbongan Jaya,, Limbongan,, 75200 Melaka

Telefon: 019-880 7388




5. Pak Lah Homestay Klebang

4.6 dari 50 bintang dari 12 ulasan di Google.

pak lah homestay di klebang melaka


Alamat: Jalan Pgj 3, 75200 Melaka

Telefon: 013-908 9230


6. D'Moncheh Homestay.

D Moncheh homestay melaka

3.7 dari 5.0 bintang terkumpul hasil 3 ulasan di Google.

Alamat: 42, Jalan Klebang Besar/Klebang Kecil, Kampung Pinang Batang Tiga, 76400 Tanjung Kling, Melaka

Telefon: 013-691 2077


7. Klebang melaka homestay / Melaka guest house.

Klebang melaka homestay

3.9 dari 5.0 bintang hasil 14 review di google.

Alamat: no 19, 11, Jalan Nirwana 1, Taman Nirwana, 76400 Tanjung Kling, Malacca

Telefon: 010-848 1650


8. Homestay Pantai Puteri.

Homestay pantai puteri

3.9 dari 5.0 bintang hasil 10 ulasan di google.

Alamat: 76400 Tanjung Kling, Melaka


9. Homestay Kesidang Lia.

Homestay kesidang lia melaka

4.0 dari 5.0 bintang hasil 6 ulasan di Google. Jarak pemanduan ke pantai Klebang ialah anggaran 16 minit.

Alamat: 163B, Jalan Kesidang 2/13, Taman Kesidang Seksyen 2, 75250 Melaka

Telefon: 017-952 7363


10. Tejass Homestay Klebang Melaka.

Tejass homestay klebang melaka

4 ulasan dari pelanggan homestay ini memberikan mata terkumpul 4.3 dari 5 bintang. Kedudukannya tak jauh dari Klebang. Memandu 6 minit sudah pun sampai.

Alamat: Kampung Pinang 2, Jalan Impian, Jalan Kampung Pinang B, 75260 Tanjung Kling, Melaka

Telefon: 017-631 5663


11. Homestay Melaka Taman Pokok Mangga.

Homestay melaka taman pokok mangga

Homestay yang mendapat review yang baik dari penyewanya. Mata terkumpul sebanyak 4.3 dari 5.0 bintang hasil 8 ulasan di Google.

Perlu memandu kira kira 13 minit untuk sampai ke Klebang semasa keadaan trafik lancar.

Alamat: No. 1, Taman Pokok Mangga Taman Pokok Mangga, 25, Jalan Pokok Mangga 1, Pokok Mangga, 75250 Melaka

Telefon: 013-298 7378


12. Pantai Puteri Chalet / Homestay - Anjung Sayang Chalet.

Homestay anjung sayang melaka

Satu lagi homestay di Pantai Puteri, tak jauh dari Klebang. Mendapat review purata 4.0 dari 5.0 bintang berdasarkan 23 ulasan di Google. Jarak anggaran dari homestay adalah 14 minit memandu untuk tiba di Klebang.

Alamat: Kampung Pengkalan Perigi, 76400 Tanjong Kling, Melaka

Telefon: 013-630 0853


Tamat sudah perkongsian Ibu tentang homestay di Klebang. Melaka memang banyak tempat menarik untuk di kunjungi. Boleh baca senarai homestay di Melaka yang dekat dengan tarikan pelancong di sini.


12 Homestay di Klebang Melaka untuk percutian indah bersama keluarga! Reviewed by Ibu Syurga on June 01, 2018 Rating: 5

8 comments:

  1. Selamat hari raya maaf zahir batin. Mohon maaf atas salah silap.

    Dah lama tak pergi pantai klebang. Insyaallah akan singgah bermalam di homestay klebang. Ada banyak pilihan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih tuan. Selamat hari raya. Klebang ada banyak tempat makan sedap. Singgah sekali

      Delete
  2. Selamat hari raya aidil fitri maaf atas salah silap yang saya lakukan secara sedar atau pun tidak.

    Melaka memang destinasi percutian kegemaran ramai. Boleh singgah sana dan duduk hotel atau homestay.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Datang banyak kali pun tak jemu kan tuan.

      Delete
  3. Pantai klebang memang terkenal dengan coconut shake tu kan. Mama pernah lalu masa orang ramai beratur. Memang panjang. Kalau dah lapar, sanggup beratur tengah panas kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang tak logik ramai beratur macam semut. Tapi kalau orang dah nak rasa kan. Panas panas pun ramai juga.

      Delete
  4. Senanglah nk survey homestay kalau nk ke klebang

    ReplyDelete
  5. Salam syawal, banyak homestay best dan cantik cantik pula tu, thank share

    ReplyDelete

Hak Cipta Terpelihara Kasihnya Ibu Membawa Ke Syurga © 2017-2018

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.