Top Ad

Tempat menarik di Langkawi waktu malam.

Ada ke tempat best untuk dikunjungi pada malam hari di Langkawi? Ada.. Baca senarai ini sampai habis!

Sunset Dinner Cruise langkawi


Artikel ini Ibu tulis dengan kerjasama dari page Ibu Bijak Keluarga Sihat & laman rasmi Tourism Malaysia untuk rujukan bersama.

1.  Sunset Dinner Cruise

Rasai pengalaman menjamu selera di tengah lautan biru sambil menikmati permandangan lautan yang indah.

Kita boleh saksikan kehebatan permandangan matahari terbenam di selat melaka.

_________________
Alamat Sunset cruise dinner untuk rujukan anda.

Lokasi: Jl. Teluk Baru, 07000 Langkawi, Kedah


Koordinat: 7P5P+WF Langkawi, Kedah


No telefon: 012-221 7190


_________________

Hotel berhampiran Sunset Cruise Dinner di Langkawi.

Ambong Pool Villas
Penginapan mewah ini hanya mengambil masa 3 min atau 1.1km dengan memandu kereta.

Seramai 53 pelancong telah meninggalkan ulasan di google dengan mata purata 4.7 / 5 bintang. 


Tarikan utama vila ini ialah ia mempunyai kolam mandi dengan permandangan menghadap laut yang indah.


Harga untuk menginap 1 malam di Ambong pool ialah RM2186 pada musim cuti. Memang mahal, tapi ramai puas hati.


Lokasi: Jl. Teluk Baru, 07000 Langkawi, Kedah


Koordinat: 7P9M+77 Langkawi, Kedah


Lokasi: 04-955 8428

    _________________
    Homestay dekat Sunset cruise dinner langkawi
      Dekat Cenang Homestay/Roomstays
      Dari tinjauan Ibu, ini homestay terhampir untuk pergi ke Sunset cruise. Hanya mengambil masa 11 minit & sejauh 5.1km.

      6 ulasan telah ditinggalkan oleh pelancong tentang kualiti servis homestay ini dengan nilai 4.8 / 5 bintang. Nampaknya sangat memuaskan.


      Lokasi: Jalan Pantai Chenang, Cenang, 07000 Langkawi, Kedah


      Koordinat: 7PWF+7H Langkawi, Kedah


      No telefon: 012-476 8234


      _________________

      Review pelancong tentang Dinner di Sunset Cruise Langkawi.

      Review untuk Sunset dinner cruise mempunyai mata 4.3 dari 5.0 bintang hasil 24 ulasan di Google.

      _________________
      Gambar permandangan Sunset cruise.

      Akan di kemaskini.

      _________________


      skybridge Tempat menarik di langkawi malam

      2.  Sky Bridge Langkawi.

      Walaupun kita dah banyak kali menaiki kereta kabel di Langkawi, takkan sama pengalaman yang kita dapat jika kita kunjungi ketika senja menimpa.

      Permandangan matahari terbenam dari puncak gunung yang semestinya mengasyikkan. 

      Rebutlah peluang ini sebab, ia hanya dibuka sehingga jam 8 malam sahaja.

      _________________
      Alamat Skybridge.

      Akan dikemaskini.


      _________________

      Hotel berdekatan Sky bridge di Langkawi.

        Akan dikemaskini. _________________
        Homestay dekat Skybridge langkawi

        Akan dikemaskini. _________________

        Review Skybridge Langkawi.

        Akan dikemaskini.

        _________________
        Gambar permandangan Skybridge.

        Akan di kemaskini.

        _________________



        pantai cenang tempat menarik langkawi waktu malam
        Permandangan di Hotel Meritus  Pelangi Beach Resort di Langkawi.


        3. Pantai Cenang

        Walaupun Langkawi mempunyai banyak pantai yang indah, hanya pantai cenang saja yang sesuai di kunjungi di malam hari.

        Pantai ini tetap meriah dengan gelagat pelancong dari dalam & luar negara.

        _________________
        Alamat Pantai Cenang Langkawi untuk rujukan anda.


        Alamat: Pantai Cenang, 07000, Langkawi Kedah

        Waktu lawatan: Dibuka setiap masa.

        _________________

        Hotel di Langkawi berhampiran pantai cenang yang murah!

        Hotel Langkawi 5 bintang dekat pantai cenang!

        The Danna Langkawi
        Sebuah hotel berstatus 5 bintang yang sangat hampir pantai cenang. Jaraknya hanya 15.8km. 

        Pemanduan selama 21 minit jika jalan lengang. Review pengunjung setakat ini memberikan markah 4.8 dari 5 bintang hasil ulasan 868 pelancong.


        Harga bilik untuk 1 malam pada musim puncak ialah RM1,300.


        Lokasi: Pantai Kok, 07000 Langkawi, Kedah


        Koordinat: 9M8J+QC Langkawi, Kedah


        No telefon: 04-959 3288



        _________________

        Homestay di Langkawi tepi Pantai Cenang!


        Teratak d'kampung Homestay
        Antara Homestay Langkawi Pantai Cenang terbaik untuk elakkan sesak. Hanya perlu memandu selama 6 minit saja untuk sampai ke pantai cenang.

        Jarak pemanduan pun hanya 6 km.


        Review yang diberikan pelancong setakat ini telah memberikan mata purata 4.3 dari 5 bintang berdasarkan 21 ulasan.


        Lokasi: Teratak D Kampung Homestay, Jalan Bohor Tempoyak, Kg Berjaya, 07000 Langkawi, Kedah


        Koordinat: 7PWM+5G Langkawi, Kedah


        No telefon: 017-420 2656


        _________________
        Review pengunjung Pantai Cenang Langkawi.

        Akan dikemaskini.


        _________________
        Gambar permandangan menarik di sini.

        Akan di kemaskini.

        _________________




        Dataran lang tempat menarik di langkawi waktu malam

        4. Dataran Lang.

        Salah satu mercu tanda yang sering di kaitkan dengan Pulau Langkawi. Tugu helang ini di buka siang dan malam.

        Jadi, bolehlah mengunjungi lokasi ini untuk mengambil gambar.

        _________________
        Alamat Dataran Lang.

        Akan dikemaskini.



        _________________

        Hotel berhampiran Dataran Lang Langkawi.

        Akan dikemaskini.

          _________________
          Homestay Langkawi dekat Dataran Lang.
          Akan dikemaskini.

          _________________
          Review pengunjung Dataran Lang.

          Akan dikemaskini.



          _________________
          Gambar permandangan menarik di sini.

          Akan di kemaskini.

          _________________




          Kompleks Haji Ismail Group


          5. Kompleks Haji Ismail Group (HIG).

          Satu lokasi sehenti yang dikenali pelancong sebagai destinasi membeli belah wajib singgah.

          Terutama sekali jika kita nak memborong coklat. Murah, sebab tak ada cukai.

          Bolehlah jadikan buah tangan untuk rakan rakan dan ahli keluarga selepas pulang nanti.

          _________________
          Alamat HIG.


          Alamat: Pantai Cenang, 07000, Langkawi Kedah

          Waktu lawatan: Dibuka setiap masa.

          _________________

          Hotel di Langkawi berhampiran HIG!

          Akan dikemaskini.


          _________________

          Homestay berhampiran HIG!

          Akan dikemaskini


          _________________
          Review dari pengunjung HIG Langkawi.

          Akan dikemaskini.


          _________________
          Gambar permandangan menarik di sini.

          Akan di kemaskini.

          _________________



          Pasar malam temonyong khamis


          6. Pasar Malam Temonyong (Hanya pada hari Khamis).

          Tempat yang mesti  dilawati pada hari khamis malam jumaat dari jam 6 pm ke 10 malam. Pelbagai makanan & minuman tempatan yang enak untuk dinikmati.

          Barang barang cenderahati pun banyak di jual pada harga berpatutan. Lokasi strategik, tak jauh dari pantai cenang.

          _________________
          Alamat Pasar Malam Temonyong.


          Langkawi: Kampung Lubok Buaya, 07000 Langkawi, Kedah

          Koordinat: 7PXG+JX Langkawi, Kedah

          No telefon: 012-592 7181

          _________________

          Hotel berhampiran pasar malam ini!

          Akan dikemaskini.


          _________________

          Homestay berhampiran Temonyong night market!

          Akan dikemaskini


          _________________
          Review pelancong Temonyong night market Langkawi.

          Pasar malam ini telah mendapat mata 4.1 dari 5.0 bintang berdasarkan 293 ulasan pelancong.


          _________________
          Gambar permandangan menarik di sini.

          Akan di kemaskini.

          _________________




          Pasar malam kedawang selasa


          7. Pasar Malam Kedawang (Hanya pada hari Selasa).

          Makanan yang sangat banyak pilihan untuk pelancong. Terutamanya bagi yang sukakan street food.

          Masalah utama nak melawat pasar ni, tempat letak kereta terhad. Jadi, seeloknya datang awal sikit.

          Beroperasi dari jam 5 petang hingga 10 malam. Jadi datanglah lepas solat asar.

          Boleh makan malam sekali kan.


          _________________
          Alamat Pasar Malam Kedawang.


          Lokasi: Kampung Chenek Kura, 07000 Langkawi, Kedah

          Koordinat: 8PHP+VQ Langkawi, Kedah

          _________________

          Hotel berhampiran pasar malam ini!

          Akan dikemaskini.


          _________________

          Homestay berhampiran Kedawang night market!

          Akan dikemaskini


          _________________
          Review pelancong Kedawang night market Langkawi.

          329 pelancong telah meninggalkan ulasan dengan mata terkumpul 4.2 dari 5.0 bintang.


          Ini menunjukkan tempat ni berbaloi dikunjungi, majoriti pelawat puas hati.

          _________________
          Gambar permandangan menarik di sini.

          Akan di kemaskini.

          _________________



          Pasar malam matsirat ahad


          8. Padang Matsirat Night Market (Hanya pada Ahad malam). 

          Padang Matsirat Night Market (Ahad malam sahaja.) Kawasan bersejarah.  Sesuai untuk percutian keluarga.  Pelbagai barangan dijual sepanjang jalan ke sini. Tempat yang bersih dan terjaga.

          Orang tempatan disini syorkan cuba try nasi kandar kat pasar masam ni. Ayam goreng berempah & kuah banjir terbaik. Best in town. Mesti cube.

          _________________
          Alamat Pasar Malam Mat Sirat.


          Lokasi: Kampung Padang Mat Sirat, 07100 Langkawi, Kedah

          Koordinat: 9P3J+F3 Langkawi, Kedah

          Buka pada hari Ahad dari jam 6:00 hingga 10:00 malam
          _________________

          Hotel berhampiran pasar malam ini!

          Akan dikemaskini.


          _________________

          Homestay berhampiran Mat Sirat night market!

          Akan dikemaskini


          _________________
          Review pelancong Pasar Malam Matsirat Langkawi.

          Pengunjung sepakat memberikan mata 4.1 dari 5.0 bintang hasil dari 305 ulasan yang diberikan di google.

          _________________
          Gambar permandangan menarik di sini.

          Akan di kemaskini.

          _________________






          Penulis / Editor: Ibu Zaid

          Seorang ibu yang sangat suka membaca sebagai bekalan untuk membesarkan 2 orang anak lelakinya. Gemar berkongsi info keibubapaan & pemakanan anak anak seperti susu formula & tempat menarik di Malaysia untuk percutian keluarga yang indah. 

          Beliau merupakan penyumbang tetap di page Facebook Ibu Bijak Keluarga Sihat & aktif menulis di blog Ibusyurga.blogspot.com. Telah mengarang lebih 300 artikel berkualiti sepanjang 10 tahun berkecimpung dalam penulisan blog. Beliau boleh dihubungi di alamat emel ummbaraqah@gmail.com


          Tempat menarik di Langkawi waktu malam. Reviewed by Ibu Syurga on November 30, 2018 Rating: 5

          Tiada ulasan:

          All Rights Reserved by Kasihnya Ibu Membawa Ke Syurga © 2014 - 2015
          Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

          Borang Maklumat Hubungan

          Nama

          E-mel *

          Mesej *

          Dikuasakan oleh Blogger.