Harga susu Anmum Malaysia 2018.

Harga susu di bawah ini Ibu ambil semasa tarikh 10 Julai 2017.

Kalau nak jadi ibu dan ayah yang bijak, baik buat survey dulu sebelum beli. Kadang kadang tu memang nampak macam murah.

Tapi sebenarnya tak murah pun. Kita terperangkap dengan kempen jualan kedai dan penjual.

Harga susu Anmum di Malaysia.

Jadi, macam mana nak dapat susu pada harga lebih murah. Ibu berikan beberapa tips mudah berdasarkan pengalaman dan pemerhatian.


  1. Tunggu baby fair, tak kiralah sama ada online ataupun yang di adakan di kedai fizikal. Biasanya memang harga lebih murah. Tapi pastikan kita periksa juga tarikh luput produk yang akan di beli.

    Kadang kala, jualan pada harga murah di lakukan untuk habiskan stok susu lama. Kita pula beli banyak sampai 4 ke 5 tin.

    Sedar sedar masa nak pakai dah sampai tarikh luput.
  2. Beli pada kuantiti yang banyak, biasanya harga macam ni kita boleh dapat di kebanyakan laman web e commerce.

    Tapi, sekali Ibu nak ingatkan. Periksa dulu expiry date.

    Kalau belian secara fizikal di kedai senang nak cek. Beli melalui dalam talian / online kena hati hati lebih.

    Selain dapat barang dah hampir expired, mungkin dapat pula barang yang ada defect. Nak tukar ambil masa.

    Jadi pertimbangkan baik buruknya.
Baik, di bawah ini Ibu senaraikan harga susu anmum pada bulan Julai 2018.

Harga ini semua anggaran saja.

Tapi cukup sebagai panduan kepada kita sebelum pergi shopping beli susu.

Dapat murah, Alhamdulillah.

Kalau lebih mahal, baik jangan beli dulu.

Anmum Materna Untuk wanita yang sedang hamil atau merancang kehamilan.



Anmum Materna Chocolate Less Sweet 650g

RM34.73

Anmum Materna Chocolate Less Sweet 650g



Anmum Materna Plain No Added Sugar 650g

RM36.95

Anmum Materna Plain No Added Sugar 650g



Anmum Materna Chocolate Less Sweet - 7s x 42gm

Harga di pasaran ~ RM17.81

Anmum Materna Chocolate Less Sweet - 7s x 42gm

Anmum Materna Plain No Added Sugar - 7s x 36gm

RM17.81

Anmum Materna Plain No Added Sugar - 7s x 36gm



Susu Anmum Lacta untuk ibu yang menyusu.



Anmum Lacta Plain No Added Sugar 650g

RM39.48

Anmum Lacta Plain No Added Sugar - 650g



Anmum Lacta Plain No Added Sugar - 7s x 36gm

RM17.81

Anmum Lacta Plain No Added Sugar - 7s x 36gm
Sekiranya ada antara ibu yang ada masalah untuk menyusukan anak melalui susu ibu, terpaksalah cari alternatif lain kan.

Tapi sebaiknya, cuba buat sedaya upaya untuk bekalkan anak dengan susu badan kerana khasiatnya memang tak boleh di lawan dengan susu formula.

Jika dah cuba juga dan masih tak berjaya, mungkin boleh cuba susu anmum Infacare.

Anmum Infacare untuk bayi dari 6 hingga 12 bulan.


Anmum Infacare Step 1 900g

RM86.90

Anmum Infacare Step 1 900g

Anmum Infacare Step 1 650g

RM57.99

Anmum Infacare Step 2 650g


Anmum Infacare Step 2 900g

RM72.99

Anmum Infacare Step 2 900g

Anmum Infacare Step 2 650g

RM52.99

Anmum Infacare Step 2 650g


Susu Anmum Essential Plain untuk kanak-kanak 1 tahun ke atas.

Anmum Essential Step 3 Plain 1.2kg


RM72.50

Anmum Essential Step 3 Plain 1.2kg
Anmum Essential Step 3 Plain 1.6kg


RM98.40

Anmum Essential Step 3 Plain 1.6kg
Anmum Essential Step 3 Honey 1.2kg


RM72.50

Anmum Essential Step 3 Honey 1.2kg


Anmum Essential Step 3 Honey 1.6kg


RM98.40

Anmum Essential Step 3 Honey 1.6kg

Anmum Essential Step 4 Plain 1.2kg

RM71.40

Anmum Essential Step 4 Plain 1.2kg
Anmum Essential Step 4 Plain 1.6kg


RM95.88

Anmum Essential Step 4 Plain 1.6kg
Anmum Essential Step 4 Honey 1.6kg


RM95.88

Anmum Essential Step 4 Honey 1.6kg

Anmum Essential Step 4 Honey 1.2kg


RM72.50

Anmum Essential Step 4 Honey 1.2kg




Kesimpulan tentang harga susu keluaran Anmum.

Nak dapat murah, ada caranya. Cuba amalkan tips yang Ibu berikan di atas tadi. Sekiranya ada mahu mengenali lebih lanjut tentang susu anmum materna untuk ibu hamil. Boleh baca link di bawah.
Baca lebih lagi tentang Anmum Materna Malaysia.

Harga susu Anmum Malaysia 2018. Reviewed by Ibu Syurga on July 09, 2018 Rating: 5

6 comments:

  1. Mama singgah bertandang ke blog sis petang rabu ni. Dah lama Mama tak minum susu anmum. KAli terakhir minum manis sangat. Itu pun masa hamil anak pertama.

    Anak kedua Mama minum susu kambing saja sepanjang kehamilan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ibu pun utamakan susu organik berbanding susu formula. Tapi tekak orang tak sama kan. Ada yang suka minum anmum. Asalkan kita minum susu masa hamil

      Delete
  2. Saya prefer minum susu segar berbanding susu tepung. Lagpun susu tepung banyak gula. Harga susu segar memang mahal dan tak tahan lama. Tapi khasiatnya lebih

    ReplyDelete
  3. Bagus betul Ibu buatkan panduan bergambar macam ni. Senanglah saya nak beli dan bandingkan harga susu anmum malaysia

    ReplyDelete
  4. Harga susu anmum pada Maznee agak mahal juga lah. Jadi kalau nak cuba tu baik minta sample dulu. Kalau dah beli tapi tak minum membazir pulak kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sebab tu kita cari sample, kalau tak ada juga baru beli yang saiz kecil. Ibu pernah beli susu banyak banyak. 5 bungkus. Sekali anak minum anak sembelit. Terbuang 4 pek yang dah beli. Sayang sangat sebab membazir.

      Delete

Hak Cipta Terpelihara Kasihnya Ibu Membawa Ke Syurga © 2017-2018

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.