Susu Dutch Baby 6-12 bulan? Ini panduan untuk ibubapa sebelum cuba.

Anak 6 bulan ke atas dah mula belajar makanan pejal. Tapi, belum boleh putus susu. Susu dutch baby untuk 6 bulan ke atas sesuai ke? 
Susu Dutch Baby 6-12 bulan

Bayi yang berusia 6 hingga 12 bulan memang comel. Dan kuat minum susu.  Badan pun tengah montel kan!

Geramnya nak cubit. Cuma, macam mana yang nak bagi dia kuat sikit?

Selalu hantar pergi rumah pengasuh, kalau budak lain tak sihat dah jangkit. Terpaksa pula kita cuti.

Disamping makanan pejal yang kita boleh tambah sayur & buah. Pemilihan susu formula yang betul pun penting. 

Ibu dah lalui semua tu masa anak anak masih baby dulu. Semoga bermanfaat untuk semua.

Baca sampai habis & anda akan dapat manfaat ini.

  1. Yakin susu ni berbaloi atau tidak untuk dicuba.
    .
  2. Tahu dimana boleh dapat harga terbaik.
    .
  3. Faham kelebihan & kekurangan susu ini.
    .
Sekarang kita mulakan dengan soalan paling penting


Berbaloi ke cuba susu dutch baby untuk bayi berusia 6 bulan ke bawah?

Kalau kita pergi kedai, banyak jenama susu tersusun atas rak kan? Macam mana nak pilih yang tepat.
Bacaan menarik: 7 Susu bayi paling bagus pilihan mak ayah Malaysia!

Kenapa nak beli susu jenama dutch baby juga?

Tak susah pun sebenarnya.

Tanya 3 soalan di bawah ni pada diri sendiri. Insyaallah boleh dapat jawapan dengan segera.

3 soalan mudah sebelum beli susu dutch baby untuk anak berusia 6 hingga 12 bulan ke atas.

  1. Apa kata mak lain yang pernah cuba susu ni?
    .
    Jawapannya - Cari testimoni emak lain yang pernah cuba.
    .
  2. Di mana boleh kita beli susu ni yang dijamin original?
    .
    Jawapannya - Beli di kedai yang diyakini. Hypermarket contohnya ada bahagian khidmat pelanggan untuk kita buat aduan sekiranya ada masalah berlaku.
    .
  3. Macam mana kalau dah beli tapi anak tak nak minum, apa nak buat?
    .
    Jawapannya - Kalau dah juga baca testimoni orang, lepas beli masih tak sesuai. Kan membazir? Cara paling mudah, beli saiz kecil dulu.
    .

Tak susah kan?

Dengan bertanya 3 soalan di atas, akan mengelakkan kita membazir.
bayi minum susu dutch baby 6-12 bulan

Kelebihan Dutch Baby untuk 6-12 bulan.

1. Mengandung ALA/LA

Susu ini mengandungi bebernama ALA/LA yang berfungsi sebagai asid lemak penting.


2. Membantu perkembangan anak.

Tiada susu yang lebih baik untuk pertumbuhan anak kita selain susu ibu. 

Tetapi, sekiranya kita menghadapi masalah membekalkan susu badan kepada si manja, mungkin kita dapat berikan susu ini sebagai alternatif.


Khasiat yang terkandung di dalam susu ini sangat perlu untuk sekurang kurangnya mencukupkan apa yang kurang. Contohnya,

  1. Kolin yang bagus untuk membentuk bahagian penting membran sel.
  2. Prebiotik untuk melancarkan fungsi saluran pencernaan.
  3. Zat besi yang mampu mengatasi masalah anemia. 

Pengalaman menggunakan susu ini.

Pengalaman 1.

Salah seorang anak Ibu, mendapat khasiat dari susu ibu untuk hampir 10 bulan pertama.

Kemudian atas sebab tertentu, anak tak nak sambung susu ibu. Terpaksalah kami cari susu formula sebagai pengganti.

Banyak jenama kami pernah cuba semasa tempoh ini. 

Salah satunya adalah susu ini.

Semasa mula mula menggunakannya, anak tak ada masalah. Ada dalam beberapa minggu pakai. Nampak macam serasi.

Tapi, kemudian semasa baby demam & selesema. Dah pergi jumpa doktor, berulang kali sebab kahak tak hilang hilang.

Anak usia macam ni tak pandai batuk buang kahak lagi. Jadi doktor sarankan tukar jenama lain.

Ibu tak kata susu ni tak bagus. Cuma, mungkin tak serasi dengan keluarga kami.

Pengalaman 2.

Anak buah Ibu minum susu ini dari usia 1 tahun dan ke atas. Alhamdulillah serasi.

Masa demam memang ada masalah kahak juga tapi tak teruk macam anak Ibu sendiri.

Mak ayahnya pun tak tukar brand lain.

Jadi, pucuk pangkalnya pada mak ayah sendiri.

Cara beli susu ini pada harga terbaik?

Cara paling mudah nak dapat susu murah mestilah beli online. Terutama masa hujung tahun tu.

Kan ada Year End Sale.

Cuma hati hati juga ya, dari pengalaman kawan kawan yang beli susu banyak banyak ni kena perhatikan tarikh luputnya.

Jangan beli susu yang dah hampir tarikh luput.


Kesimpulan.

Kesimpulannya, anak anak yang sedang membesar ni perlukan susu yang serasi dengan mereka. 

Susu terbaik tetap susu ibu. Kalau tak ada rezeki menyusukan anak, bolehlah beli susu yang premium.

Kalau bajet kita agak terhad, mungkin boleh pertimbangkan beberapa jenama seperti dugro dan dutch baby ni.

Apa yang pasti, sebelum cuba kita fikir masak masak tau.

Sebarang pandangan & perkongsian pengalaman, jemput menulis di ruangan komen ya. Sama sama dapat pahala sebab berkongsi ilmu.

Jumpa lagi.
Susu Dutch Baby 6-12 bulan? Ini panduan untuk ibubapa sebelum cuba. Reviewed by Ibu Syurga on Oktober 23, 2018 Rating: 5

Tiada ulasan:

Hak Cipta Terpelihara Kasihnya Ibu Membawa Ke Syurga © 2017-2018

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Dikuasakan oleh Blogger.