Susu Kambing Lazz! Review harga & kebaikannya untuk seisi keluarga.

Biar betul susu kambing tak bau hamis? Betul! Tak percaya, cuba try Lazz!

susu kambing lazz
Tak kira baik macam manapun khasiat susu kambing, kalau baunya tak menyenangkan.

Rasa rasa ramai ke orang yang minum?

Mujurlah sekarang ni ada susu kambing organik di pasaran yang tak berbau. Rasanya pun sedap memikat. Sekali rasa teringat ingat.

Jenama susu kambing yang di maksudkan adalah Lazz.

Mari kita mengenali jenama yang sedang meningkat naik ini. Bagi menulis artikel ini, Ibu telah merujuk laman web Lazz & perkongsian dari page Ibu Bijak Keluarga Sihat.




Susu Kambing Lazz, Memang Kelazz.. Mbekk!

Susu ini di pasarkan oleh Lazz Ain Marketing yang menghasilkan produk tenusu  susu kambing asli yang di import dari Holland. 

Holland memang terkenal dengan teknologi perladangan dan tenusunya. Siapa yang tak kenal jenama susu Dutch Lady kan? Syarikat Holland lah tu.


Bacaan menarik: Kebaikan susu dutch lady full cream  & produknya yang lain memang banyak. Anda mesti teruja.

Balik kepada topik asal, syarikat yang mengeluarkan Lazz telah ditubuhkan pada tahun 2015 dan beribu pejabat di Seremban. 


Banyak betul pilihan susu formula untuk perkembangan anak kita. Klik video di bawah untuk 11 yang terbaik!


.

Keistimewaan Susu Kambing tepung Jenama Lazz?

Susu kambing terbaik keluaran syarikat ini adalah 100% organik. Ini bermakna makanan kambing kambing susu dari Holland ini di jaga sebaiknya dari sumber semulajadi.

Susu Lazz terdiri daripada 4 perisa yang lazat, iaitu:
  1. Perisa original susu kambing
    .
  2. Perisa susu kambing original berserta kurma
    .
  3. Perisa susu kambing kopi berserta kurma
    .
  4. Perisa susu kambing coklat berserta kurma
    .
Kambing susu Holland ini bukan dari jenis GMO (Genetically modified organics) dan Alhamdulillah setakat ini susu Lazz mendapat sambutan di seluruh Malaysia, Singapura dan Brunei.

Selain itu, Susu ini di sasarkan khas untuk beberapa golongan.

Siap ada set khas untuk setiap kumpulan lagitew.

Contohnya.


1. Set Sejoli (Susu kambing Lazz untuk suami isteri)

  • Lazzcafe untuk suami (Kopi Pracampuran Susu Kambing Kurma)
    .
  • Lazz Kurma untuk isteri (Susu Kambing Kurma Pracampuran)
    .

2. Set Mak Buyung (Susu kambing Lazz untuk ibu mengandung)

  • Lazzchoco (Susu Kambing Kurma Perisa Coklat) -500g
    .
  • LazzKurma (Susu Kambing Kurma ) -500g
    .

Set ini sesuai di minum oleh isteri yang berbadan dua. Dan mengalami tanda tanda berikut.
  • Tidak boleh telan susu semasa hamil, tetapi mahu yang terbaik untuk kandungan.
    .
  • Mahu mengurangkan risiko bayi lahir terkena kuning selepas lahir nanti. Sebab itu ramai wanita hamil amalkan susu kambing untuk bayi kuning rendah atau elakkan terus dari terjadi.
    .
  • Komited dalam mengamalkan diet sihat dan organik semasa hamil.
    .
  • Mencari pemakanan yang memberi kebaikan buat ibu dan juga bayi di dalam kandungan.
    .


3. Set Kombo Susu Meriah (Khusus untuk wanita menyusu badan)

  • Lazzcafe
    .
  • Lazz Kurma
    .
  • Lazzchoco
    .
Pengambilan susu yang mencukupi semasa menyusu akan membekalkan kalsium dan juga zat besi yang di perlukan badan dalam penghasilan susu ibu yang banyak.




4. Set Pakej Jimat - Stok anak sebulan.

Dalam set ini, anda akan memperolehi 6 kotak Lazz susu kambing pada harga RM228 untuk semenanjung Malaysia. Dan RM246 untuk Malaysia Timur.

Sekiranya anda masih belum yakin nak cuba susu ini, Ibu galakkan anda baca testimoni mereka yang dah mencubanya.



Pengedar susu Lazz berhampiran anda?

Ok, sekarang ni nak cari di mana susu ni. Ada ke di jual di pasaraya & kedai kedai?

Jawapannya memang tak ada. Seeloknya dapatkan dari pengedar rasmi. Ibu ada kongsikan dalam senarai di bawah.


Bacaan menarik: Ini senarai pengedar Lazz susu kambing di Malaysia. Cari yang paling hampir dengan anda!



Testimoni menggunakan sendiri susu kambing jenama Lazz.

Anak Ibu berusia 4 tahun setengah & alah dengan susu lembu. Kalau kerap sangat minum susu formula ataupun produk tenusu lembu, memang akan cepat berkahak.

Jadi, bila susu kambing wildan tak de stok, Ibu beli sekotak susu lazz.

Ini pemerhatian Ibu selepas 1 minggu menggunakannya.
  • Gejala alah pada susu yang diminum memang tiada. Kahak memang tak kedengaran.
    .
  • Anak Ibu masih aktif seperti biasa, tak nampak lesu sebab kekurangan khasiat selepas 7 hari menggunakannya.
    .
  • Tiada masalah sembelit ataupun cirit birit selepas menggunakannya setiap hari.
    .
Setakat ni Ibu puas hatilah, sebab susu Lazz ni pun katanya organik juga. Dan diimport dari Holland seingat Ibu.

Jadi, bolehlah lain kali jadi jenama sokongan, manalah tahu susu sedia ada ni habis lagi.


Selepas itu, Ibu buat carian di internet tentang maklum balas pengguna susu kambing jenama ni.

Berikut adalah hasilnya dari FB rasmi Lazz susu kambing.


Testimoni 1 - Puan Babah Amani


BaBah Amani Sy dah amal kn 7kotak.. Alhmdulillah bdn sihat bertenaga... Minum pagi bdn bertenaga dan berpeluh dan sblm tido pagi xperlu termenung lama2... Tq #LAZZKURMA

Perbezaan selepas menggunakan susu ini?

  • Rasa badan makin sedap, badan banyak keluarkan peluh & mudah tidur. Menarik tu.


Testimoni 2 - Madam Ella Scuehaila


Mdm Ella Scuehaila Sye baru minum seminggu bli 6 kotak skli jimat hrge nye... rase mmg sedap lazz susu kambing hrp2 ade lh rezeki saye tuk dpt bby...

Perbezaan lepas minum susu ni.

  • Minum susu ni sebagai usaha untuk hamil. Setakat ni puas hati sebab rasanya sedap.


Testimoni 3 - Nadirrah Nasser


Nadirrah Nasser Ank pertama saya minum lazz susu kambing asli start 3bulan sampai skrg dah 1tahun 3bulan. Skrg pakai yg kurma pulak alhamdulillah segalanya serasi dan jarang sakit apa yg tak elok dlm bdn keluar ikut najis 👍🏻👍🏻👍🏻 Lazz susu kambing mmg terbaik 😘
Perbezaan selepas minum susu ini.
  • Mula beri anak minum sejak usia 3 bulan sampai sekarang dah genap 1 tahun guna. Anak jarang sakit. Serasi susu ni.

Testimoni 4 - Irdina Nordarwisyah.


Irdina Nordarwisyah Alhamdulillah...sy dan suami baru cuba...sedap dan tak hamis...harga berpatutan la bg sy...

Perbezaan selepas minum susu ini.

  • Dah cuba minum suami isteri bersama sama. Rasanya sedap dan tak de bau kurang menyenangkan. Puas hati dengan harganya.


Testimoni 5 - Suziana Ana.

Suziana Ana Alhamdulillah dengan meminum susu lazz kurma dalam 2 kotak... setelah 10 tahun menanti akhirnye mengandung walaupun period tidak teratur....

Perbezaan selepas minum susu ini.

  • Berjaya hamil selepas menunggu selama 10 tahun. Walaupun ada masalah dengan kitaran haid.


Testimoni 6 - Nor Haizan.

Nor Haizan Saya pn bru mnum susu Lazz kmbing mlm td bsm2 ank mmg tnyata btenaga bdn pn rasa ringan jea..ank sm bgrk aktif..

Perbezaan selepas minum susu ini.

  • Minum susu ni bersama sama dengan anak. Dapat rasa badan makin bertenaga. Anak pun aktif.


Testimoni 7 - Roziah Ibrahim Gee


Roziah Ibrahim Gee Saya minum susu lazz semasa hamil.. Bacaan jaundis bb semasa lahir rendah & trun dlm ms yg singkat.. Masih trus minum sebgi milk booster..alhamdulillah dgn izinNya..

Perbezaan selepas minum susu ini.

  • Telah amalkan susu kambing jenama ini semasa hamil, hasilnya anak yang lahir tidak mengalami demam kuning yang teruk.
    .
  • Sekarang ni teruskan minum untuk tambah kuantiti susu badan


Testimoni 8 - Aicee Hairiah.


Aicee Hairiah Mse preggy ank ke2 minum dr awal preggy smpi ckup bulan ank kluar kulit putih gebu brbanding anak 1st yg mne mse tu minum susu mengandung biase bukan susu kambing....x tau la sbb susu lazz ni ke ape.. tp susu ni mmg sedap 👍

Perbezaan selepas minum susu ini.


  • Telah minum susu ini sejak hamil anak nombor 2 sampai bersalin, hasilnya kulit bayi yang dilahirkan kelihatan lebih putih gebu berbanding anak sulung.
    .
  • Susu ni sedap rasanya.


Testimoni 9 - Norsyazwana Adnan.


NorsyazWana Adnan Susu lazz susu kambing memang sedapppp....

Perbezaan selepas minum susu ini.

  • Rasa susu ni memang lazat.


Testimoni 10 - Nur Aisyah.


Nur Aisyah Dh minum dh susus ni mmg sdp..period pn mmg jdi regular

Perbezaan selepas minum susu ini.



  • Rasa susu ni lazat & perbezaannya selepas minum kitaran haid dah kembali seperti asal.


Susu kambing Lazz untuk ibu mengandung? Ini kata pengguna yang pernah mencubanya!


Ramai ibu hamil kurang kalsium tapi tak suka minum susu. Tak boleh telan sebab tak sedap! Itu dulu, sekarang ni susu kambing Lazz ada banyak perisa yang sedap & berkhasiat.

susu kambing lazz untuk ibu mengandung


Semasa wanita berbadan dua, ada banyak masalah timbul kerana kekurangan zat dari makanan yang di ambil.

Terutama sekali kurang kalsium. Mana taknya, susu kan tak sedap.

Mujurlah kita hidup di zaman moden. Susu kambing pun dah banyak perisa. 


Baca bahagian ini sehingga habis untuk

  1. Merasai pengalaman ibu hamil yang menggunakan susu Lazz semasa hamil.
    .
  2. Perbezaan yang dirasai selepas minum susu ini.
    .
Tanpa membuang masa, kita mulakan segera.


Apa kata mereka yang telah menggunakan susu kambing kurma Lazz?


Semua testimoni di atas Ibu ambil dari laman FB rasmi Lazz susu kambing.

Ibu hamil 1 : Norhashimah omar anugerah ilahi 

Assalamualaikum.
Saya norhashimah omar dari johor bahru. Saya ibu kepada 6 orang cahaya mata. Ni saya nak sharing pasal kebaikan mengamalkan susu lazz ketika hamil yang boleh elakkan anak daripada kuning (juandis).
Untuk makluman darah saya ab+ nurse kata memang darah pembawa juandis jadi tak mustahil anak2 saya memang akan kene jugak kuning ni.
Cuma kehamilan 2016 ni saya gagah juga consume lazz dengan tujuan tak nak anak kene kuning dan anak sihat saya pon sihat.
Ternyata usaha saya menelan lazz asli. Lazz kurma. Dan lazz cafe without failed everyday. 
Alhamdulillah anak kali ini (baby yang keenam) kene jugak lah kuning dah mak darah pembawa kan.
Tapi amat2 berbeza dengan anak yang sebelum ni. Lazz imah ni dia kene kuning 3 hari sahaja. Tak lama pon. Dan dalam masa sama dia suka menangis dan kerap nak menyusu. Nasib baik susu saya melimpah ruah hasil minum lazz kurma pulak lepas bersalin tu.
Kira dia ok lah sebab dia sentiasa bangun dan menyusu walau kene kuning. Kuning yang kita takut bila baby tidur seharian tak bangun2 macam anak saya no. 4. Dia tidur saja sampai kene bawak rawatan ke klinik. Amik darah.
Anak anak sebelum ni pon. Semua kene tapi lambat ilang. Lazz imah baby keenam ni sahaja yang berbeza. Betulah orang kata pemakanan semasa hamil sangat sangat kene jaga untuk hasilkan zuriat yang sihat cergas.
Selain kuning hanya 3 hari lazz imah ni kan. Umur baru 3 bulan dah meniarap. Seminggu lepas tu dan bergerak maju kedepan. Kepala jugan cakaplah leher kuat.
Semoga ibu ibu diluar sana mencuba khasiat lazz untuk kebaikan ibu dan anak kelak. Semuanya mudah dengan adanya lazz kurma dan lazz cafe. Kita tinggal istiqamah amal minum setiap hari supaya kita dapat lihat hasilnya.
Saya cukup bersyukur kerana saya boleh bezakan tahap kesihatan saya dan anak anak pada setiap kelahiran. Kali ini jauh berbeza walau usia saya sudah 37 tahun!!!
Haaaa cubalah demi kesihatan bersama ya.
susu kambing lazz untuk ibu mengandung kurma


Ibu hamil 2: Qaseh epiyra ii

Susu lazz nie bagus untuk ikhtiar hamil. Saya try set sejoli alhamdullilah rezeki.dekat 3 tahun menunggu. Sekarang kandungan dah 4 bulan.

Ibu hamil 3: Fatinazirah ariffin

Alhamdulillah. Saya dah minum 3 kotak. Sayaukur. Saya telah hamil 7week sekarang. Korang cube lah lazz nie.memang hebat. Jugan lpe niat juga. In shaa allah.

Ibu hamil 4: Lydia ziqri 

Selama ni memang doa nak anak. Sebab anak pertama saya tunggu selama 3thn. Alhamdulillah lepas minum lazz susu kambing perisa kurma , lepas sebln trus saya hamil. Terima kasih lazz susu kambing!

Ibu hamil 5: Nony niza  

Lazz kambing kurma best. Hb naik dari 12.7 ke 13. Baru seminggu amalkan. Alhamdulillah

Ibu hamil 6: Azman izyan liyana

Saya orang yang takminum n suka susu. Bila pregnant risau jika kurang kalsium. Lazz susu pertama saya pilih sebab tak berbau walaupun warna putih. Dah 10 bulan ambil lazz kurma. Sayaukur, baby sihat & kulit bersih . Minum lazz dengan yakin, allah beri kebaikan.

Ibu hamil 7: Norsafira baharom 

Daripada pregnant smpai lah baby sekarang setahun 7bulan.still consume susu kurma lazz.best.


Ibu hamil 8: Vijayasri Sandra Sagram 
Its very good. actually i having HB low but since i took the lazz susu kurma its maintain the HB and help me boost my energy. thanks to LAZZ


Ibu hamil 9: Nor Aiyshah Ishak 
Bagus. Susu lazz kurma antara ikhtiar terbaik utk tingkatkan HB.


Ibu hamil 10: Eveline Tai
I dah cuba perisa asli, choco dgn kurma sejak hamil, semua sedap tanpa bau hamis. Baby skrg dah 15 hari besar, pandai dia golek ke sana sini, tulang memang keras tu. Baby punya kuning pun tak serious, baru seminggu dah turun kpd normal, I rasa semua ni amalan minum susu kambing masa hamil, memang terbaiklah, syorkan mama hamil minum susu kambing, yang paling penting baby pun sihat.

Ibu hamil 11: Putri Fira Afandy
As salam. Saya dah seminggu minum lazz kurma perisa chocolate. Saya tak boleh minum susu asli sebab sekrg tgh preggy 2 months tak boleh nak terima susu asli.alhamdulillah. Sebelum minum lazz choco ni sy selalu letih dan mengantuk. Lepas minum lazz kurma choco ni seminggu ni sy jadi sehat cergas tak letih dan kulit pon semakin flawless. Serasi sgt dgn saya. Tq lazz.





Lazz susu kambing untuk bayi, bila usia yang sesuai menggunakannya?


Boleh ke beri Lazz susu kambing untuk bayi kita? Baca panduan ini hingga habis sebelum beli untuk elakkan pembaziran.

lazz susu kambing untuk bayi selamat ke

Kita memang sedia maklum tentang khasiat susu kambing. Iklan tentang kebaikannya boleh kita lihat setiap hari.

Tapi, sebelum kita cuba penting untuk kita tahu bahawa tak semua orang sesuai minum susu kambing.


Terutama sekali untuk bayi baru lahir.


Di bawah ini Ibu kongsikan maklumat untuk rujukan anda.


Baca bahagian susu kambing kurma untuk menjawab persoalan berikut

  1. Tahu umur anak yang sesuai menggunakan susu lazz.
    .
  2. Mampu mengelakkan anda memberi susu ini sebelum waktunya.
    .


Bila masa yang sesuai untuk memberi anak kita susu kambing lazz?

lazz susu kambing untuk bayi
Gambar ini dari laman rasmi lazz.

Dari pengalaman Ibu menggunakan Lazz, susu ini memang sedap & digemari anak anak.

Ada 2 orang anak Ibu yang sedang minum susu kambing tepung setiap hari.

Yang sulung usianya 7 tahun, anak kedua pula berusia 4 tahun.

Mereka berdua dah minum susu kambing setiap hari selama hampir 4 tahun.

Dan dari bungkusan kotak susu lazz terkini, ada tertulis susu ini sesuai untuk kanak-kanak bermula 2 tahun ke atas.

Jadi, jangan beri lebih awal dari usia ini ya.


Antara khasiat yang terkandung dalam susu ini yang sangat penting untuk perkembangan anak kita ialah

  1. Kalsium , membantu pertumbuhan tulang dan gigi yang kuat
    .
  2. Vitamin B12, Diperlukan untuk penghasilan sel darah merah
    .
  3. Magnesium, menggalakkan penyerapan dan pengekalan kalsium
    .
Selain itu, penting juga untuk kita menyediakan susu ini menurut sukatan yang telah ditetapkan.

Elakkan berlebihan dari kuantiti yang dibenarkan.

Lagipun, semasa usia 2 tahun anak kita sudah pun makan pejal lain setiap hari.



Penggunaan susu kambing boleh membantu melengkapkan khasiat yang kurang dalam diet mereka. Bukan sebagai makanan utama.




Susu kambing Lazz Kurma bagus ke?



Ramai orang tak berani cuba susu kambing sebab risau rasanya tak sedap! Itu dulu, sekarang ni dah ada susu perisa kurma yang sedap & berkhasiat.

Masa kita kanak kanak dulu, dah biasa minum susu. Tapi bila usia meningkat dewasa sekarang ni, cukup liat nak minum.

Tekak kita lagi selera minum kopi, teh & minuman berperisa lain yang lebih menyelerakan.

Tapi, sekarang ni dah ada banyak susu dengan pilihan yang enak.

Nikmatilah khasiat susu kambing kurma dengan mudah.


Apa kata mereka yang telah menggunakan susu kambing kurma Lazz?


testimoni susu kambing lazz kurma


1. Aina Sufian

Anak saya mmg minum susu kambing sejak berumur 3 bulan keran a mild eczema. Kemudian kami bertukar kepada lazz kurma apabila umurnya setahun sehingga sekarang anak saya dah 4 tahun. Saya sangat berpuas hati kerana ekzema anak saya dah hilang dan sangat bijak.


susu kambing lazz kurma 1




2. Vijayasri Sandra Sagram 
Its very good. actually i having HB low but since i took the lazz susu kurma its maintain the HB and help me boost my energy. thanks to LAZZ


susu kambing lazz kurma 2




3. Nor Aiyshah Ishak 
Bagus. Susu lazz kurma antara ikhtiar terbaik utk tingkatkan HB.





susu kambing lazz kurma 3



4. Hafizah Zaki 
Bagus untuk warga emas. Saya bagi atok saya minum susu kurma, alhamdulillah, dia tak cepat lapar dan lawas.


susu kambing lazz kurma 4




5. Juriah Roji 
Anak saya mula minum susu lazz sejak usia 10 bulan kerana exzima.  Sehingga kini usianya 2 tahun masih mengamalkan susu lazz. Setiap 4 bulan saya mesti membeli 12 kotak susu lazz untuk si manja saya. Dan saya juga mengamalkan lazz kurma setiap hari.



susu kambing lazz kurma 5





6. Eveline Tai

I dah cuba perisa asli, choco dgn kurma sejak hamil, semua sedap tanpa bau hamis. Baby skrg dah 15 hari besar, pandai dia golek ke sana sini, tulang memang keras tu. Baby punya kuning pun tak serious, baru seminggu dah turun kpd normal, I rasa semua ni amalan minum susu kambing masa hamil, memang terbaiklah, syorkan mama hamil minum susu kambing, yg paling penting baby pun sihat.



susu kambing lazz kurma 6



7. Puteri Surinasir Megat Suhaimi  
LAZZ susu kambing nie memang best. Sedapp. Diawal pantang hari tue sy amalkan susu kambing kurma. Sekarang sy minum Lazz Cafe memandangkan sy seorang coffee lover. Tak pernah miss setiap pagi. My milk & energy booster nie. 💪💕



8. Putri Fira Afandy
As salam. Saya dah seminggu minum lazz kurma perisa chocolate. Saya tak boleh minum susu asli sebab sekrg tgh preggy 2months xblh nak terima susu asli.alhamdulillah. Sebelum minum lazz choco ni sy selalu letih dan mengantuk. Lepas minum lazz kurma choco ni seminggu ni sy jadi sehat cergas xletih dan kulit pon semakin flawless. Serasi sgt dgn saya..tq lazz.



9. Kasih Nuhara
Sy memang pngemar susu lazz kurma.Boleh tak kalau buat dlm bentuk paket paket kecil. Senang nak dibawa ke mana mana.

    Semua testimoni di atas Ibu ambil dari laman FB rasmi Lazz susu kambing.


    10 Testimoni susu kambing lazz dari pengalaman sebenar!


    Hati siapa yang tak risau sebelum cuba produk baru kan? Susu kambing lazz ni bagus ke? Nak juga baca testimoni pengguna sebelum ni!

    testimoni susu kambing lazz

    Ramai dari kita rasa tak sedap hati semasa pertama kali mencuba produk baru.

    Ibu pun baru baru ni terpaksa membeli 1 kotak susu kambing Lazz, semuanya angkara stok susu wildan habis diborong mak ayah lain.

    Sementara menunggu susu jenama Wildan ada semula, cubalah juga 1 kotak susu kambing organik Lazz ni.

    Tanpa membuang masa, Ibu mulakan dengan Testimoni sendiri.




    Akhir kata.

    Alhamdulillah, kita kini berada di hujung perkongsian. Ibu harap perkongsian tentang jenama susu lazz memberikan manfaat.


    Ringkasan kepada artikel ini ialah

    1. Susu lazz boleh diberikan kepada anak kita selepas mereka berusia 24 bulan / 2 tahun dan ke atas.
      .
    2. Sukatan yang betul penting untuk memastikan anak kita mendapat khasiat secukupnya untuk belajar & membesar.

    Susu kambing jenama Lazz ni bagus tau, tak perlu susah susah nak cari di kedai. Kita boleh pesan saja online.

    Dan mereka akan hantar terus ke alamat. Senangkan.

    Tapi, kalau anda masih rasa ragu tentang jenama susu kambing yang ingin di pilih. Jangan risau. Baca saja artikel di bawah ni.






    Penulis / Editor: Ibu Zaid

    Seorang ibu yang sangat suka membaca sebagai bekalan untuk membesarkan 2 orang anak lelakinya. Gemar berkongsi info keibubapaan & pemakanan anak anak seperti susu formula & tempat menarik di Malaysia untuk percutian keluarga yang indah. 

    Beliau merupakan penyumbang tetap di page Facebook Ibu Bijak Keluarga Sihat & aktif menulis di blog Ibusyurga.blogspot.com. Telah mengarang lebih 300 artikel berkualiti sepanjang 10 tahun berkecimpung dalam penulisan blog. Beliau boleh dihubungi di alamat emel ummbaraqah@gmail.com

    Susu Kambing Lazz! Review harga & kebaikannya untuk seisi keluarga. Reviewed by Ibu Syurga on Ogos 11, 2019 Rating: 5

    27 ulasan:

    1. Mmg Kelaz ye kak.hehehe. Aah kadang ad sesetengah susu kambing bau sikit. Nak kene try ni. Nak perisa coklat dgn kurma tu. Mcm best.huhuhu

      BalasPadam
    2. Saya memang penggemar susu jadi nanti bolehlah cuba produk Lazz ni sebab tak pernah cuba sebelum ni. Berminat dengan Lazzkurma tu, mesti tinggi khasiatnya kan? Terima kasih sebab perkenalkan produk ni!

      BalasPadam
    3. Susu kambing ni banyak khasiat nye. I The price pun not bad if compare to its benefit. Boleh la introduce kat member nanti.

      BalasPadam
    4. good to know this brand, now I can try this goat milk. I like to drink goat milk now, I just finished another brand.

      BalasPadam
    5. kalau ada perisa coklat ni boleh lah kak lily cuba, bukan apa probia dulu pernah minum susu kambing yang putih tuh berbau lah

      BalasPadam
    6. Ha aa.. TB pernah try Lazz ni .. sedap sangat2.. tak berbau hamis pun.. memang laju je minum.. hehehe.. ni saja nak try beli balik.. nak tau boleh minum lagi ke tak atau masa pregnant je suka minum.. huhu

      BalasPadam
    7. aida kurang skit dgn susu kambing.
      more to susu lembu fresh tu. skang kan byk jenis susu lembu yg sedap2 belaka.
      yes. dulu kala susu kambing tak sedap. sebab tu aida x gemar sgt.
      tapi now, aida percaya ia da di modify agar lebih sedap kan.
      r&d dah dipertingkatkan. terutama nak menarik anak utk minum.

      BalasPadam
    8. Bella suka susu kambing tapi memang betul kata sis, kalau hamis, siapa nak minum kan? Susu Lazz ni siap boleh order online lagi bagus. Nak try lah!

      BalasPadam
    9. pernah minum susu kambing yg fresh ms kecik2 dlu tp yg jenis mcm ni xpernh rasa lagi tp ada baca yg ckp ok bila minum..tq share info berkenaan produk Susu Kambing Lazz

      BalasPadam
    10. teringin sangat nak merasa susu kambing Lazz ni... ramai kata best dan tidak berbau hamis macam susu kambing yang lain.. dengar2 bagus juga utk org yg ikhtiar nak hamil kan.... moga ada rezeki wawa hamil nanti,,,

      BalasPadam
    11. Susu lazz sh lama dlm pasaran dan anatar susu yang byk +ve comments.. pernah bagi anak.Liez yang sulung minum masa umur 2tahun dr umur 2 tahun, dia suka sgt

      BalasPadam
    12. Susu kambing bukanlah kesukaan sis..memang tak leh telan, tapi daging kambing sis makan pulak..umm pelik kan. Sis dah pernah try mcm2 jenama..tp mmg tak leh telan

      BalasPadam
    13. Bagusnya susu kambing Lazz ni. Dah la tak berbau hamis, ada pelbagai perisa pulak tu. Sebab still ingat dulu pernah minum susu kambing, perghhh rasa dia memang tak sedap dan rasa kembang kat tekak. lepas tu terus fobia nak minum susu kambing.

      BalasPadam
    14. Tak pernah minum susu Lazz ni atau susu kambing jenama lain.
      Sebab risau ada bau.. heehe
      tapi bila tengok ramai kata susu Lazz ni Lazatttt, boleh try ni.
      Nanti nak suruh adk ipar yang pregnt try minum jugak..

      BalasPadam
    15. susu kambing ni mmg anak sedara saya minum sebab dia alergik dan susu ni mmg sesuai dengan dia..plg best org kata susu kambing ni protein dia tinggi dan bagus untuk imunisasi badan...

      BalasPadam
    16. Susu Kambing memang baik untuk kesihatan, terutamanya untuk pencernaan. Rupa-rupanya Lazz ini diimport dari Holland.Terdapat banyak perisa pula, nanti kita cuba yang perisa Chocolate tu. Chocolate is my favourite.

      BalasPadam
    17. Banyak produk susu kambing sekarang tak macam dulu, susah nk dapatkan susu kambing formula

      BalasPadam
    18. i know a lot of ppl recommend goat milk~ but I a bit scare of the smell ... >.< hope this brand will not have such smell :P

      BalasPadam
    19. Bestnya susu kambing. Baguslah ada susu tepung mudah bancuh untuk seisi keluarga macam ni. Nk try lah

      BalasPadam
    20. Banyak betul set yang ada dalam susu kambing lazz ni. Ada macam macam perisa untuk macam macam orang. dari kanak kanak , lelaki dan perempuan. warga emas pun boleh

      BalasPadam
    21. belum pernah lagi cuba susu kambing lazz ni, selalu masa hamil dulu minum susu kambing fresh beli in bulk dari ladang

      BalasPadam
      Balasan
      1. Samalah kita aju. Selalu juga minum susu kambing masa ppeknen dulu. Susu ibu hamil terbaik untuk wanita mengandung.

        Padam
    22. Saya rekomen 100% minum susu kambing LAZZ.. rasanya tidak hamis.. malah BERKHASIAT.. anak2 pun memang minum LAZZ.. bagusnya juga untuk penghadaman..

      BalasPadam
      Balasan
      1. Ibu dah guna lazz susu kambing sebagai susu formula untuk anak. Oklah. Wildan pun ok. Susu tepung pilihan keluarga kami.

        Padam
    23. Nak tanye..kalo utk ibu yg tgh nyusu bleh kurangkan kuning pada baby yg nyusu tak?

      BalasPadam
      Balasan
      1. Kalau yang minum maknya, apa salahnya. Salah satu cara tambah susu ibu. Susu ibu banyak anak pun digalakkan minum susu ibu untuk kebahkan demam kuning.

        Padam
      2. Tak ada susu formula terbaik untuk digunakan anak kita yang demam kuning selain susu badan. Semoga anak cepat sembuh ya

        Padam

    All Rights Reserved by Ibu Syurga © 2014 - 2015
    Powered By Blogger.

    Borang Maklumat Hubungan

    Nama

    E-mel *

    Mesej *

    Dikuasakan oleh Blogger.