Botol susu untuk newborn Tommee Tippee.

Ibu bekerja macam kita cukup risau anak selesa minum pakai botol. Lepas tu dah tak nak direct feeding kan?
Botol susu tommee tippee newborn

Nak buat macam mana, kita kan ada tanggungjawab di pejabat. Berkorban juga pam susu untuk bekalan si manja.

Jadi, pemilihan botol susu untuk bayi baru lahir memang penting.

Supaya baby nak juga hisap terus susu dari ibu lepas balik kerja nanti. Barulah susu tak kering. Sedih tau!

Ibu faham semua ni sebab pengalaman menyusukan 2 orang anak. Memang mencabar, tapi dengan ilmu & kesabaran pasti boleh.


Teruskan baca sampai habis agar kita dapat capai impian susu ibu 2 tahun.

Di bawah ini Ibu kongsikan bagaimana botol jenama Tommee tippee membantu  untuk anak kita yang newborn terus dapat susu ibu hingga cerai susu semasa berusia 24 bulan.



Botol susu bayi baru lahir jenama Tommee Tippee.

Tak ramai orang suka beli botol mahal ni. Kecuali memang bagus produk ni.

Dan tak dinafikan, harga botol ni mahal. Lagi tak best, lepas 4 bulan kita disarankan tukar botol baru.

Jadi, bila masa yang sesuai untuk cuba botol ni?


ibu dan anak gembira minum susu

Kebaikan botol Tommee Tippee untuk anak baru bulan.

Antara kelebihannya ialah
  1. Rekabentuk puting yang mirip dengan bentuk payudara ibu. Jadi, anak tak terkejut masa bila kita mula latih guna botol ni sebelum mula bekerja.
    .
    Baby pun taklah menangis berlebih lebihan.
    .
    Lepas tu, pengalaman baby menggunakan botol ni pun hampir serupa dengan payudara sebenar. Mengelakkan anak tak suka hisap susu dari ibu.
    .
  2. Botol ini direka dengan teknologi anti-colic yang dapat mengurangkan udara masuk ke perut anak.
    .
  3. Puting yang fleksibel.
    .
  4. Dihasilkan dari bahan Polypropylene yang bebas BPA.
    .
  5. Rekaannya memudahkan dipegang ibu. Saiz botol kecil sesuai untuk 1 sesi susuan. Dapat elak pembaziran.
    .
Ibu ada ulas dengan panjang lebar tentang kelebihan botol ini. Boleh teruskan baca artikel di bawah.
Bacaan menarik: Tommee Tippee, botol susu terbaik untuk anak kita!
Macam mana kita sebagai Ibu nak pastikan, duit yang dibelanjakan benar benar berbaloi untuk perkembangan si manja.

Kami faham situasi anda, ikut panduan mudah di bawah.


3 Langkah dapat manfaat penuh dari botol tommee tippee, baru puas hati!

  1. Kaji dulu harga, cara menggunakan & kelebihan botol susu ini.
    .
  2. Cari pembekal botol susu ini di pasaraya mahupun dalam talian. Bandingkan harga & pastikan kita dapat produk original.
    .
  3. Beli & guna sampai habis hayat botol. Baru tukar botol baru.
    .
Ibu sangat galakkan, sekiranya berkemampuan pakai saja botol ni semasa anak kita masih bayi.

Bila dah besar sikit, kita ada pilihan nak guna jenama yang sama atau tukar pada botol biasa.

Kebanyakan Ibu yang menggunakan jenama botol susu ini sangat berpuas hati kerana

  1. Sudah digunakan oleh ibu diseluruh dunia. Sangat diyakini dan ada banyak testimoni.
    .
  2. Rekaan botol & puting telah dipatenkan.
    .

Kita sebagai Ibu ada misi yang besar dalam kehidupan anak anak kita. Susu ibu yang kita berikan

  1. Dapat membantu anak kita semasa demam & jatuh sakit. Susu kita mempunyai enzim, hormon & khasiat yang tak dapat di beli.
    .
    Tak ada susu premium yang boleh lawan dengan khasiat susu badan.
    .
    Memang betul susah nak pam susu, dan habis banyak wang dan tenaga. Tapi, bila anak demam & tak sihat kerana susu formula yang kita beri pun kita penat juga.
    .
    Bacaan menarik: Pilihan susu tepung yang ada di pasaran!
    .
  2. Waktu "bonding" dengan anak sekiranya kita habiskan 2 tahun menyusukan mereka tak ternilai tau.
    .
    Anak yang kita besarkan dapat masa yang cukup untuk berkembang emosi dan fizikal mereka menjadi manusia yang berguna.
    .

Kesimpulannya.

Botol susu tommee tippee ni alat saja, kita gunakan untuk memudahkan misi kita menyusu badan.

Jadi, kalau ada kemampuan wang ringgit, belilah untuk anak kita. Insyaallah berbaloi.

Kalau susu badan tak ada, nak beri susu kambing untuk bayi, baca artikel di bawah ni.
Bacaan menarik: Susu kambing paling bagus? Ini pilihan susu jenama paling best dijual di pasaraya!

Sampai juga kita di hujung artikel, kalau anda ada pengalaman nak dikongsi, atau pendapat nak diutarakan. Boleh isi kotak komen di bawah.

Insyaallah, ramai ibu lain yang boleh dapat manfaat dari ilmu dikongsikan. Dah dapat pahala jariah yang berterusan kan.

Jumpa lagi.







Penulis / Editor: Ibu Zaid

Seorang ibu yang sangat suka membaca sebagai bekalan untuk membesarkan 2 orang anak lelakinya. Gemar berkongsi info keibubapaan & pemakanan anak anak seperti susu formula & tempat menarik di Malaysia untuk percutian keluarga yang indah. 

Beliau merupakan penyumbang tetap di page Facebook Ibu Bijak Keluarga Sihat & aktif menulis di blog Ibusyurga.blogspot.com. Telah mengarang lebih 300 artikel berkualiti sepanjang 10 tahun berkecimpung dalam penulisan blog. Beliau boleh dihubungi di alamat emel ummbaraqah@gmail.com

Post a Comment

Terbaru Lebih lama